Förföljaren

Två dagar innan sin tolvårsdag vaknar Naomi Bowes mitt i natten. Ute drar det ihop sig till ett tryckande hett åskväder. Genom sovrumsfönstret ser Naomi sin pappa försvinna in bland träden bortanför huset och hon skyndar sig ner för trappan för att följa efter. Men något är fel. Pappa är inte på väg ner mot sjön för att ta sig ett svalkande dopp som Naomi trott. Han fortsätter rakt in i den mörka skogen.

Sjutton år senare har Naomi bestämt sig för att lämna traumat i det förflutna bakom sig. Hon är inte längre den lilla flickan som hittade och befriade en fastbunden kvinna i en jordkällare i skogen, och avslöjade sin pappa som en av landets värsta seriemördare. Idag är hon en framgångsrik fotograf med ett nytt efternamn, och hon har precis köpt ett nedgånget men underbart gammalt hus vid havet, långt ifrån platsen där hon växte upp. Naomi längtar efter att bli lämnad ifred, men låter sig motvilligt charmas av de vänliga invånarna i det lilla samhället vid kusten. Inte minst av Xander Keaton, bilmekaniker och hängiven musiker, vars väg ständigt tycks korsas med hennes.

Men även om Naomi har funnit sin plats på jorden räcker det inte att lägga år och mil mellan nuet och det förflutna. Hennes pappas brott har skapat ringar på vattnet, och mardrömmen är långt ifrån över.

En av de bästa böckerna jag läst av Nora Roberts. Jag tycker bättre om hennes thrillers som också innehåller någon slags romance. Den här var riktigt spännande och samtidigt väldigt mysig.
Jag gillade verkligen Naomis relation med sin bror och sina morbröder. Otäckt med vilket grepp hennes pappa hade över hennes mamma så många år efter han blev dömd och fängslad.
Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag lånade boken av en kollega.

2 thoughts on “Förföljaren

  1. […] Förföljaren – Nora Roberts (2017) 31/12-3/1 551s (lånad) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *