Tisdagstrion: Blod (i titel, handling eller på omslag)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Blod i titeln”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag valde tre böcker med blod i titeln och med fantasyinslag.

Written in My Own Heart's BloodBlood of Tyrants (The Temeraire Series, Book 8) (e-bok)Blood Brothers (e-bok)

 1. Written In My Own Hearts Blood – Diana Gabaldon I den åttonde boken i Outlander-serien fortsätter berättelsen om tidsresenären Claire, hennes skotske man Jamie Fraser och deras barn och barnbarn, i två tidsplan …
  Året är 1778. Frankrike förklarar krig mot Storbritannien och de brittiska trupperna lämnar Amerika. Mitt i det politiska tumultet återvänder plötsligt en person.
 2. Blood of Tyrants – Naomi Novik Den åttonde delen i Temeraire-serien. Will Laurence vaknar upp ensam på stranden i Japan efter ett skeppsbrott. Han kommer ihåg vem han är men av någon anledning har hans minne av de senaste åtta åren försvunnit. Han kommer alltså inte ihåg att Temeraire (hans drake) och tror fortfarande att han är en sjökapten. Serien utspelar sig under Napoleon-krigen fast med drakar.
 3. Blood Brothers – Nora Roberts Förbannelsen började när de tre vännerna Cal, Fox och Gage campade i skogen för att fira sin gemensamma 10-årsdag. I skogen finns The Pagan Stone och vid den slår de läger och beslutar sig för att blanda blod och svära en blodsed: ”Brother in spirit, in mind. Brothers in blood for all time.” Då bryter helvetet löst. De har av misstag nästan släppt loss en demon.

6 thoughts on “Tisdagstrion: Blod (i titel, handling eller på omslag)

 1. Marie skriver:

  Roberts bok verkar spännande.

 2. Passande trio, inte läst dessa.

 3. Inte läst någon av dem, tack för tipsen!

 4. Monika skriver:

  Jag har inte läst någon av dem och känner egentligen bara igen den första.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Gabaldon och Nora Roberts känner jag igen, men jag har inte läst någon av dina tre

 6. C.R.M. Nilsson skriver:

  Written in My Own Hearts Blood är den enda jag har läst av dina, men Blood of Tyrants kommer jag läsa senare i år. Blood Brothers blir jag nyfiken på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.