Bokförlaget Gyllendufva

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan?

En väldigt osannolik historia men ganska underhållande. Det blir för mång dråpligheter och Gunilla döljer alldeles för mycket för Petra. Petra som ska ha så mycket erfarenhet borde ju se igenom det?
Karaktärerna är lite väl endimensionella också. Det är typ bara Gunilla och Petra som har någon riktigt personlighet.

Men boken var som sagt underhållande och väldigt lättläst. Den fick två stjärnor på Goodreads.

Lilly Emme och Sara H. Olsson är författare till Bokförlaget Gyllendufva som är den första delen i Kvarteret Kronan, ett mysigt område i Huvudstaden där butiker och företag kanske drivs lite okonventionellt, men med stort hjärta.

One thought on “Bokförlaget Gyllendufva

  1. […] Bokförlaget Gyllendufva – Lilly Emme & Sara H. Olsson (2021) 11/4 274s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *