Jobbiga tjejer

På Frejaskolans högstadium är stämningen spänd. Tjejerna har upptäckt att de inte behöver stå ut med vilka orättvisor som helst, och killarna har upptäckt att de tycker att tjejerna är skitjobbiga. Och dagen innan vårterminen ska börja inträffar en tragedi — gympasalen på skolan börjar brinna, och snart är det bara aska kvar av den.
Det tar inte lång tid innan ryktesspridningen på skolan och i samhället är i full gång. Kan branden ha varit anlagd? Och vem är det i så fall som velat tända eld på Frejaskolans idrottshall? Tilde, Eleni och Jasmine bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

Det är hemskt att läsa om hur utsatta tjejerna är på Frejaskolan och hur lite lärarna eller rektorn gör för att hjälpa dem.
Läraren Sebbe är en riktig (ursäkta mitt språk) jävla idiot! Hur kan man göra som honom och förhöra en elev på det sätt han gör. Han går över så många gränser.

Jag gillar hur tjejerna går ihop igen och hjälper varandra. När de gör sina planscher och sätter upp överallt.
Jag gillar också att det handlar så mycket om sociala medier och hur folk beter sig typ facebookgrupper. Känner igen mig så i vad som skrivs och hur fort allt urartar i anklagelser och rasism.
Men själva brottsutredningen gillade jag inte så mycket. Kändes lite väl.

Boken är den andra delen i serien där den första hette Fula tjejer.  Författarna heter Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson.

 

One thought on “Jobbiga tjejer

  1. […] Jobbiga tjejer (Fula tjejer #2) – Lisa Bjäbo, Johanna Lindbäck & Sara Olsson (2021) 11-14/4  326s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *