Detransition, Baby

Detransition, Baby

Reese är fast i en ond spiral. Hon har destruktiva relationer med gifta män och är olyckligt kär i sitt ex Amy. Amy har genomgått en detransition och lever åter som man, Ames. Ames saknar också Reese, men har andra, mer överhängande bekymmer: Trots år av hormonbehandlingar har han lyckats göra sin chef gravid. Ames möter Reese igen och slås av en insikt. Tänk om en annan sorts familj är möjlig?

En välskriven bok och jag förstår att den nominerades till Women’s Price For Fiction 2021.

Reese vill så gärna bli mamma men har inte haft möjlighet till detta på grund av att hon är en transkvinna. Ames som innan sin detransitation var Reese mentor och stora kärlek Amy vet inte hur han ska kunna vara en pappa. Det känns inte rätt men kan han vara en föräldrer med hjälp av Reece?
Katarina är ciskvinnan som Ames har ett förhållande med (och också hans chef) som känner sig lurad när hon får reda på att Ames levt som transkvinnan Amy. Hon är inte upprörd för att Ames detransitionerat utan för att han inte berättat om det för henne.

Det är en berättelse med många komplikationer, men också fylld med kärlek. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.
Detta är författaren Torrey Peters debutroman (hon har skrivit noveller tidigare) och Peters är själv en transkvinna.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag tyckte inte om slutet som egentligen inte var ett slut enligt mig.

Läs gärna inläggen av  Lottens bokbloggs eller Breakfastbookclubs.

 

One thought on “Detransition, Baby

  1. […] Detransition, Baby – Torrey Peters (2021) 20/5-18/6 365s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *