Tisdagstrion: Tid i titeln (ordet tid i olika varianter, klockor, tidsangivelser osv.)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Tid i titeln (ordet tid i olika varianter, klockor, tidsangivelser osv.)

Finaste Lussekatten

 

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Time’s Convert – Deborah Harkness Om vampyrer, häxor och demoner. Fortsättning på All Souls-trilogin som hade häxan Diana och vampyren Matthew i som huvudkaraktärer. De är med  här också men nu handlar den också mer om Matthews ”son” Marcus.
 2. Aru Shah and the End of Time – Roshani Chokshi Första delen i sen serie om Aru Shah som kommer att tillbringa sitt höstlov på The Museum of Ancient Indian Art and Culture i väntan på att hennes mamma som är arkeolog ska komma hem från sin senaste resa. Alla klasskompisar ska resa iväg så hon drar till med en historia omatt det finns en gammal lampa med en förbannelse över sig. Något som hennes klass”kamrater” inte tror på och ville avslöja hennes lögn. Men lampan är visst förbannad. Ett äventyr börjar. Synd att den inte översatts till svenska.
 3. Timeless – Gail Carriger Den femte delen i steampunk-serien The Parasole Protecorate med själlösa Alexa Tarabotti, hennes man varulvsalfan Lord Maccon. Mycket rolig och underhållande serie som utspelar sig i det viktorianska London men med varulvar, vampyrer och andra övernaturliga varelser.

3 thoughts on “Tisdagstrion: Tid i titeln (ordet tid i olika varianter, klockor, tidsangivelser osv.)

 1. Monika skriver:

  Jag har länge velat läsa Gail Carrigers serie, men än så länge har det inte blivit så.

 2. C.R.M. Nilsson skriver:

  Åh, Timeless har jag ju läst! Påminner mig om att det var ett tag sedan jag läste något av Gail Carriger.

 3. Åsa skriver:

  Gail Carrigers tre första böcker i den serien har jag läst. Klart roliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.