Du kommer alltid ha Paris

Alma och Hedvig har tagit studenten och ger sig ut på tågluff genom Europa. Eller ”bildningsresa” som Hedvig kallar det. Hon har gjort en detaljerad resplan som innehåller alltifrån kreddiga konstnärsklubbar till vandringar i gamla författares fotspår. Alma längtar mest till havet. Hon fascineras av de människor de möter som lever mer spontant. Ludde och Smilla, som surfar och dj:ar. Och Tommy, som reser dit vinden för honom.

När Hedvig föreslår att de ska testa vara med andra, uppstår en spricka i relationen. Alma blir ställd och utan att förstå hur det går till blir resan – som skulle föra dem närmare varandra – en källa till tvivel och det som lockar fram deras olikheter. Ska deras kärlek överleva sommaren? Och är det vad Alma egentligen vill?

Detta är den tredje delen i serien om Alma och jag tycker nästan lika mycket om den som de tidigare delarna. Min favorit är nog ändå På andra sidan bron.
Det är många känslor och konflikter i boken. Kanske främst för att Alma inte riktigt vågar säga vad hon tycker och tänker. Det är inte helt lätt för Hedvig att veta när Alma bara låter henne bestämma.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. De andra delarna i serien heter:

  • Sommarplåga
  • På andra sidan bron
  • Du kommer alltid ha Paris

Författaren heter Hanna Jedvik

One thought on “Du kommer alltid ha Paris

  1. […] Du kommer alltid ha Paris (Alma #3) – Hanna Jedvik (2022) 22-23/6  215s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *