Anne of Manhattan

Anne på Grönkulla fast i en nutida och i en helt annan miljö. Istället för att vara i slutet av 1800-talet på Avonlea på Prince Edward Island så har Anne vuxit upp i Avonlea på Long Island i nutid.

Anne har packat sin väska och lämnat sina fosterföräldrar Marilla och Matthew Cuthbert för Manhattan där hon ska ta sin kandidatexamen. Tillsammans med sin bästa vän Diana Barryär hon redo att at sig an världen och hitta sin egen röst som författare.

Så när hennes gamla ärkerival Gilbert Blythe dyker upp på Redmond College under deras sista år blir det en chock. Gil har har tillbringat de senaste fem åren i Kalifornien. Ända sedan han kysste henne på en grillfest på stranden och hon ghostade honom.  Nu visar den brunhåriga snyggingen upp sina skrattgropar som om han  inte hade några problem alls memn det går hon inte på.

När deras professor tvingar de två tidigare konkurrenterna att slå ihop sina avhandlingar måste de sluta fred för att klara uppgiften. Men det visar sig att de inte bara kan samarbeta  utan de kan till och med vara vänner. Kanske något ännu mer.

Men så händer något som får Anne att tro att Gil har förått henne för att ge sig själv fördelar. Hon visste ju att hon inte kunde lita på Gilbert!

Det här är en riktigt lyckad omskrivning av Anne på Grönkulla. Jag älskade den! Så mysig, så bra och så uppdaterad. Jag tyckte om allt!

Författaren heter Brina Starler och jag vill gärna läsa mer av författaren. Boken fick fem stjärnor på Goodreads.

 

One thought on “Anne of Manhattan

  1. […] Anne of Manhattan – Brina Starler (2021) 18-21/6 327s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *