My Best Friend’s Exorcism

Året är 1988. High School sophomores Abby och Gretchen har varit bästa vännen sen fjärde klass. Men när en kväll med nakenbad och drogprovande går något väldigt fel, Gretchen börjar bete sig väldigt konstigt. Det är som om hon är en helt annan person. Hon är lynnig, lättirriterad och och bizarra saker händer i hennes närhet. Abby anar oråd och hennes undersökningar leder henne till en fruktansvärd slutsats. Hennes vän är besatt av något fruktansvärt!

Men ingen annan tror på Abby och hon råkar själv illa ut när ondskan vänds mot henne. Är Abbys och Gretchens vänskap stark nog för att kunna bekämpa djävulen?

Det här är som en blandning av olika 80-tals filmer som utspelar sig på high school uppblandad med skräckisar som Excorcisten.  Jag såg bokens handling spelas upp som en film. Så mycket drama, ångest, skräck och humor.

Författaren heter Grady Hendrix och jag har tidigare läst The Southern Book Club’s Guide To Slaying Vampires av honom och vill läsa fler.
Den här fick fem stjärnor på Goodreads.

The year is 1988. High school sophomores Abby and Gretchen have been best friends since fourth grade. But after an evening of skinny-dipping goes disastrously wrong, Gretchen begins to act different. She s moody. She s irritable. And bizarre incidents keep happening whenever she s nearby. Abby s investigation leads her to some startling discoveries and by the time their story reaches its terrifying conclusion, the fate of Abby and Gretchen will be determined by a single question: Is their friendship powerful enough to beat the devil? Like an unholy hybrid of Beaches and The Exorcist, My Best Friend s Exorcism blends teen angst, adolescent drama, unspeakable horrors, and a mix of 80s pop songs into a pulse-pounding supernatural thriller.

One thought on “My Best Friend’s Exorcism

  1. […] My Best Friend’s Exorcism – Grady Hendrix (2016) 25/6  330s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *