Er tredje man

Sommaren 1941 är osedvanligt varm. Vid Nybrokajen ligger stockholmarna i ekor och solar samtidigt som statsminister Per Albin Hansson håller sitt historiska anförande där han hävdar Sveriges neutralitet.

För signalspanarna på Karlaplan 4 pågår en febril verksamhet med att avkoda krigsmeddelanden när Elisabeth dessutom blir rekryterad som spion för försvarets underrättelsetjänst. Märkliga omständigheter vid tiden för Iris landsflykt uppdagas medan Signe äntligen får chans till återhämtning i skärgårdsidyllen hos professor Svartström. Men mitt under ett pågående världskrig är det svårt att avgöra vem som verkligen går att lita på.

Jag tycker om blandningen av historia och vad som känns som vardagshändelser. Jag vet alldeles för lite o, hur det var i Sverige då under krigstiden.
Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Författaren Denise Rudberg har baserat de tre huvudpersonerna på verkliga personer.

One thought on “Er tredje man

  1. […] Er tredje man (Kontrahenterna #3) – Denise Rudhberg (2021) 6-7/7 287s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *