Tisdagstrion: Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder (måste alltså inte utgå från Sverige)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder (måste alltså inte utgå från Sverige)”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Skottland: The Sunlight Pilgrims – Jenni Fagan I det här arbetet utforskar hon livet i ett skotskt samhälle under en exceptionellt kall vinter, där människor lever under extrema förhållanden och fruktar att slutet på tiden är kommande.
 2. England: Brännaren – M.W Craven En seriemördare bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Han lämnar inga ledtrådar efter sig, och polisen är hjälplös.
  När hans namn hittas inristat i de förbrända resterna av det tredje offret tas den avstängde kommissarie Washington Poe tillbaka i tjänsten och kastas in i en utredning som han inte vill ha något med att göra.
 3. Irland: Again, Rachel (Ett oväntat val)  – Marian Keyes 25 år har gått sedan vi träffade Rachel Walsh senast. Då var hennes liv en enda röra. Men ett livsavgörande beslut får hennes liv att ta en helt ny riktning och nu har hon ett tryggt arbete som behandlingsterapeut, radhus, trädgård och en ny kärlek. Plus en bullrig familj som inte drar sig för att lägga sig i minsta beslut. Är uppföljaren till En oväntad semester.

11 thoughts on “Tisdagstrion: Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder (måste alltså inte utgå från Sverige)

 1. Monika skriver:

  Brännaren har jag läst och jag har hittills gillat alla böcker i serien. Marian Keyes bok kommer jag nog att vilja läsa någon gång.

 2. Bra trio, Brännaren är riktigt bra.

 3. Amanda skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa 3 men jag blir sugen på att läsa om boken som är i skottland 🙂

 4. Nina Hansson skriver:

  Tack för tips. En ny okänd trio. Mvh Nina

 5. Mösstanten skriver:

  Den skotska boken blir jag nyfiken på.

 6. Marie Eggimann skriver:

  Brännaren verkar hemsk men jag blir sugen på att läsa den.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina. Fagan känner jag inte allstill

 8. Scylla skriver:

  Har inte läst någon av dem, men den första blir jag riktigt nyfiken på.

 9. Maria skriver:

  The sunlight pilgrims verkar vara något för mig. Tack för tipset!

 10. Ugglanoboken skriver:

  Washington Poe läser jag gärna om! Väntar ivrigt på nästa bok i serien.

 11. Robert W skriver:

  Kul tolkning att välja ett par länder inom Det Förenade Konungariket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.