En smakebit på søndag: Himmel över Alaska

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags var vi till katthemmet och hälsade på Björne och Sixten som förhoppningsvis kommer att flytta hem till oss. Det var vårt andra besök och på tisdag ska vi dit igen. De är 3 år och bröder.

Igår tittade jag lite på Bokmässan Play, gick på en promenad, åkte till återvinningen och satt sedan i soffan resten av kvällen och läste.

Idag har vi inga planer alls förutom att ta en promenad  i solen. Det blir säkert lite Bokmässan PLay och läsning med.

Denna veckas smakbit kommer från Himmel över Alaska av Kristin Hannah. Från sidan 52:

Morgonen därpå kavlade de upp ärmarna och började jobba. Leni och mamma städade stugan. De sopade  och skrubbade och tvättade. Det visade sig att diskhon inne i stugan var en ”torrho” (det fanns inget rinnande vatten i stugan), så de var tvugna att bära in vatten i hinkar från ett vattendrag en liten bit därifrån, och koka det innan de kunde dricka det, laga mat med det eller bada i det. Det fanns ingen el. Fotogenlampor dinglade från takbjälkarna och stod uppradade på köksbänken av plywood. Under huset fanns en jordkällare, minst två och en halv gånger tre meter stor, inredd med sviktande, dammiga hyllor fyllda med smutsiga glasburkar och mögliga korgar. Så de rengjorde hela det utrymmet också, medan pappa arbetade med att röja upp infarten så att de kunde köra fram resten av sin packning till sitt nya hem.

7 thoughts on “En smakebit på søndag: Himmel över Alaska

 1. kattvakt åt sonen ibland, mysigt, en utekatt som gillar vår trädgård. Tack för smakbiten, nyfiken på denna.

 2. Paula skriver:

  Men så mysigt att få tillökning i familjen! Perfekt också med ett syskonpar!
  Märkligt nog har jag bara läst en bok av Hannah, och det var 20 år sedan! Vet inte alls varför det blivit så, den här kanske vore nåt, Alaska låter ju intressant
  Tack för smakbit trevlig söndag

 3. Bokdamen skriver:

  Mysigt med katt, blir lite sugen på att ha det igen. Men skulle inte funka så bra nu. Fint omslag på boken, inte läst något av författaren.Tack för smakbiten!

 4. Monika skriver:

  Den har jag faktiskt stående i hyllan. Oläst förstås.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  spännande med två katter. vi är katttvakter ibland. känner väl till Kristin Hannah men jag har inte läst något av henne. tack för smakebiten!

 6. Lena skriver:

  Den där har jag stående i bokhyllan och jag vill verkligen hinna läsa den snart. Tack för smakbiten.

 7. Åsa skriver:

  Fint att Björne och Sixten får komma båda två tillsammans till er, lycka till. Boken känner jag till, men har inte läst. Tack för smakbit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *