Tisdagstrion: Skola & arbetsliv

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Skola & arbetsliv!

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Norra Latin – Sara Bergmark Elfgren Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?
 2. Vända blad – Johanna Schreiber Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna.
  Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord.
 3. Nu börjar vi skolan – Katja Tydén & Ingrid Flygare Det är äntligen dags för den allra första dagen i skolan. Livi har längtat hela sommarlovet. Åke är nyinflyttad och känner ingen. Stian vill helst sitta kvar på klätterställningen och Ester vill inte att pappa ska gå. Men alla samlas med fröken på skolgården och går in i klassrummet för att bli klass FA. I skolan får man lär sig om samling, fruktstund och hur det fungerar i matsalen. Men man får ju inga läxor? Fast löss kan man visst få!

6 thoughts on “Tisdagstrion: Skola & arbetsliv

 1. känner till men inte läst dina böcker

 2. Monika skriver:

  Norra Latin är den enda jag har läst i din trio och jo, den är med i min också ?

 3. Amanda skriver:

  Ända boken jag har läst här är norra latin. Den fastnade jag tyvärr inte för men jag tycker det är ett jättefint omslag 🙂

 4. C.R.M. Nilsson skriver:

  Norra Latin läste jag tidigare i år och tyckte väldigt mycket om.

 5. Robert W skriver:

  Ödesmättat omslag till Norra Latin.

 6. Åsa skriver:

  Norra Latin låter spännande, tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *