Tisdagstrion: Blod, svett & tårar (en av varje)

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Blod, svett och tårar (en av varje)

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

Den första har jag läst och de andra två vill jag läsa.

bokomslag Blod svett och toner

 

 1. Blood of Tyrants – Naomi Novik Will Laurence vaknar upp ensam på stranden i Japan efter ett skeppsbrott. Han kommer ihåg vem han är men av någon anledning har hans minne av de senaste åtta åren försvunnit. Han kommer alltså inte ihåg att Temeraire (hans drake) och tror fortfarande att han är en sjökapten. Den åttonde delen i fantasy-serien Temeraire.
 2. Blod , svett och toner – Robert Wells Med mer än 50 år vid pianot och på en resa från lastbilsflak till utsålda arenor. Ekonomiska floppar blandat med stora succéer, tv-serier och utsålda hus. Hur bråk med lärare blev starten av idén till ”Rhapsody in Rock”. Om konsten att vara entreprenör, kapellmästare och företagsledare i en bransch helt utan fallskärmar.
 3. Rakbladstårar – S.A Cosby Ike Randolph har varit ute ur fängelset i femton år, med inte så mycket som en parkeringsbot på sitt samvete. Men som svart man vet han att det finns anledning till oro när poliser dyker upp utanför ens dörr.
  Det sista han förväntar sig att höra är att hans son Isiah – tillsammans med sin vita make, Derek – har blivit mördad. Ike har aldrig fullt ut accepterat sin sons sexuella läggning, men blir förkrossad av Isiahs död. Dereks far, Buddy Lee, har skämts nästan lika mycket över sonens homosexualitet som Derek skämdes över sin pappas kriminella förflutna.

 

 

6 thoughts on “Tisdagstrion: Blod, svett & tårar (en av varje)

 1. Riktigt passande trio.

 2. Monika skriver:

  Rakbladstårar har jag tänkt att jag ska läsa någon gång.

 3. Mösstanten skriver:

  En trio som verkar intressant och spännande. Jag har inte läst någon av böckerna.

 4. Jag vet förstås vem Wells är men de andra två är obekanta ,,, får ta dem som tips (Wells bok kommer jag sannolikt inte att läsa)

 5. Ugglanoboken skriver:

  Rakbladstårar blir jag nyfiken på! Helt ny titel för mig.

 6. C.R.M. Nilsson skriver:

  Blood of Tyrants har jag relativt nyligen läst. Den var mycket, mycket bättre än jag hade väntat mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *