Tisdagstrion: Kyla (eller andra kalla ord) i titeln

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Tisdagstrion: Kyla (eller andra kalla ord) i titeln

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt tre böcker som jag läst och tyckt om. Alla deckare eller thrillers.

 1. A Faint Cold Fear – Karin Slaughter  Rättsläkaren Sara Linton från den lilla småstaden Heartsdale, GA, kallas till vad som verkar vara ett självmord på det lokala colleget. Den stympade kroppen ger väldigt få ledtrådar och collegemyndigheterna är angelägna om att undvika en skandal – men för Sara och polischefen Jeffrey Tolliver går inte historien ihop.  The mutilated body provides little in the way of clues–and the college authorities are eager to avoid a scandal–but for Sara and police chief Jeffrey Tolliver, things don’t add up.
 2. Kalla, vita vinternätter – Christoffer Holst
  Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar …
 3. Kallare än is – Helen Kubicek Boye
  När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?
  Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning.

5 thoughts on “Tisdagstrion: Kyla (eller andra kalla ord) i titeln

 1. Monika skriver:

  Kalla, vita vinternätter ska jag läsa i december 🙂

 2. C.R.M. Nilsson skriver:

  Inte läst någon av dina. Tack för tips!

 3. Hannele skriver:

  passande trio, inte läst

 4. Mösstanten skriver:

  Tre böcker som jag inte har läst. Tack för tipsen!

 5. Åsa skriver:

  Inga jag läst. Men gillat annat av Helen Kubicek Boye, kände inte till denna nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *