The Night Shift

Vad är det som binder samman massakern på en Blockbuster videoaffär 1999 och morden på fyra tonåringar femton år senare?
Det är nyårsafton 1999 när fyra tonåringar som jobbar sent på Blockbuster videoaffären i New Jersey attackeras och mördas brutalt. Det finns bara en överlevare. Polisen identifierar snabbt en misstänkt, pojkvännen till ett av offren som sedan flyr och aldrig hittas igen.
Nu har det gått femton år och fyra andra tonåringar attackeras och mördas i en glassbar i samma stad, och än en gång finns det bara en överlevare.
I efterdyningarna av det senaste brottet, kommer tre människors liv att kopplas samman, den ensamma överlevaren av Blockbustermorden som tvingas återuppleva fasorna från upplevelse, brodern till rymlingen som anklagas för morden och som är övertygad om att polisen hade fel och den höggravida FBI agenten Sarah Keller som måste gräva i hemligheterna från båda fallen för att hitta sanningen om Nattskiftsmorden.
Båda de överlevande flickorna kommer ihåg att mördaren viskade Godnatt , vackra flicka. Kan Blockbustermördaren vara tillbaka eller är det en copycat?
Vi får följa Ella som överlevde Blockbustermordet och som nu är psykolog. Hon kopplas in i det nya fallet först på grund av sin gamla lärare som stöttade henne efter det hon var med om. Nu är ännu en av hans elever en överlevare.
Ella är väldigt skadad och har inga sunda relationer.
Chris, brodern till den misstänkta Blockbustermördaren, växte upp i ett mycket dysfunktionellt hem och blev till slut omhändertagen och adopterad av sina fosterföräldrar. Nu är han en offentlig försvarare (direktöversättning, vet inte vad det heter på svenska) och blir inkopplad i morden i glassbarnen.
Boken var väldigt lättlyssnad och spännande, Karaktärerna var lite överdrivna och osannolika men det gjorde inte så mycket. Jag gillade FBI-agenten Sara Keller men det var helt osannolikt att hon betedde sig som hon gjorde. Vilken kvinna som är gravid i 8,5-9 månaden kan springa runt som hon gör.
Boken fick tre stjärnor i betyg och är skriven av Alex Finlay  (tydligen är det en pseudonym). Han har också skrivit bland annat Every Last Fear där FBI_agenten Sara Keller också dyker upp.

Jag lyssnade på boken genom Storytel.

One thought on “The Night Shift

  1. […] The Night Shift – Alex Finlay (2022) 15-17/12  312s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *