Bleeding Heart Yard

DS Cassie Fitzgerald har en hemlighet – men det är en hemlighet som hon själv har förträngt. På 1990-talet när hon gick i skolan, så dödade hon och hennes vänner en klasskamrat. Många år senare är Cassie lyckligt gift och älskar sitt jobb som polis.
En dag övertalar hennes man henne att gå på sin klassåterförening för att fira att det är 21 år sedan de tog examen. Men på klassfesten hittas en av hennes klasskompisar och nära vänner Garfield Rice död av vad som verkar vara en överdos. Garfield var en högt uppsatt Labour MP och utredningen har hög profil. Den som håller i utredningen är Cassies nya chef Harbinder Kaur.
Cassie är övertygad om att någon av hennes vänner har dödat igen, men vem?
Har Cassie rätt eller är det någon av Garfields  politiska motståndare som dödat honom? Det bästa vore om det senare var fallet men så sker ett till mord…
Vi får följa Cassie och hennes vänner som alla tillhörde den intellektuella eliten på skolan. Nu har de nästan inte haft kontakt på många år men nu måste de ses igen. Två av dem har blivit högt uppsatta politiker för olika partier, en har blivit rektor på deras gamla skola, en är en världskänd musiker, en annan skådespelerska medan en är engelskalärare i Frankrike.
Frågan är nu om de kommer gå tillbaka till sina gamla roller och vem de kan lita på?
Jag tyckte om att berättarperspektivet växlade och att alla var mer eller mindre opåtlitliga berättare på grund av olika orsaker.
Jag tycker också om Harbinder Kaurs karaktär. Det är kul att se henne i rätt miljö där hon kan få vara sig själv och visar vad hon kan.
Sen är väl upplösningen på historien lite väl otrolig. men jag tyckte ändå om den. Den fick fyra stjärnor på Storygraph (försöker gå över dit istället för Goodreads).

Boken är den tredje delen i serien Harbinder Kaur-serien av Elly Griffiths. De tidigare delarna heter Främlingen och Mordkonsulten.

2 thoughts on “Bleeding Heart Yard

  1. […] Bleeding Heart Yard (Harbinder Kaur #2) – Elly Griffiths (2022) 3-4/1 340s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *