Rovhjärta

Annie Ljung har byggt upp ett nytt liv som socionom i Stockholm, långt från hembyn Lockne. När hennes dementa mamma rymmer från äldreboendet tvingas Annie återvända till den plats hon både älskar och hatar.

Samtidigt försvinner hennes släkting Saga spårlöst och Annie övertalas att stanna. Vad har egentligen 17-åriga Saga för hemligheter? Har hon rymt, varit med om en olycka eller mördats? Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas återigen möta demonerna från sitt förflutna.

Det är ett riktigt bra driv med korta kapitel och fina miljöskildringar. Men huvudpersonen Annie är dumdristig och aningslös. Hon är fruktansvärt impulsiv och det rimmar verkligen illa med hennes arbete på socialtjänsten. Hon tar så otroligt många dumma och farliga beslut.
Men jag tycker ändå om att lyssna på boken. Angela Kovács var uppläsaren.

Det är två fall av djurplågeri/djurdödande där själva skeendet inte beskrivs utan läsaren får beskrivningar av det döda djurets kropp. Så är du känslig för det så har du blivit varnad.

Boken fick tre stjärnor på Storygraph. Författaren heter Ulrika Rolfsdotter och detta är hennes debutroman. Hon är uppväxt i Ångermanland (boken utspelar sig där) och bor nu i Gävle.
Rovhjärta är den första delen i serien om Annie Ljung. Jag har redan börjat lyssna på Syndabarn, den andra boken i samma serie.

 

 

 

2 thoughts on “Rovhjärta

  1. […] Rovhjärta – Ulrika Rolfsdotter (2021) 13-15/2  416s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *