All the Lonely People

I sina telefonsamtal med dottern i Australien målar den 84-åriga änklingen Hubert Bird upp en bild av ett perfekt pensionärsliv fyllt med vänner och nöjen.
Men Hubert Bird ljuger. Något hände för fem år sedan som fick honom att vända ryggen till världen och nu träffar han nästan ingen. Den enda han träffar är katten Puss som flyttade in med honom mot hans vilja.

Men nu har hans dotter berättat att hon ska komma hem på ett längre besök. Hubert måste nu få ordning på sitt liv eller erkänna att han ljugit hela tiden.

När den unga ensamstående mamman Ashleigh flyttar in bredvid honom är han mist sagt otrevlig när hon kommer för att presentera sig. Men sedan ber hon gråtandes om hjälp att passa dottern medan hon är på en jobbintervju får det leder det till stora förändringar för Hubert som sakta börjar öppna sig igen.
Han försöker återuppta kontakten med vännen Gus som helt gått ner sig. Gus är inte intresserad men Hubert ger sig inte och så får han och Ashleigh en idé. Det finns så många ensamma människor i Bromley och ingen gör något för att få folk att träffas. Så de startar en grupp och får mer och mer uppmärksamhet.

Vi får följa Gus i tillbakablickar när han först kommer till England och all racism han utsätts för. Vi får också se hur han träffar sitt livs kärlek Joyce och problemen som de får från hennes familj och samhället pågrund av att han är svart. Vi får veta att de får två barn Rose och David.

Det är några riktiga oväntade händelser. Kanske borde jag ha listat ut dem men det gjorde jag alltså inte. Det är riktigt hjärtskärande när jag förstår vad som hänt.

Författaren heter Mike Gayle och jag har tidigare läst My Legendary Girlfriend, Dinner For Two, His ’n’ Hers och Turning Thirty.

All the Lonely People fick fyra stjärnor på Storygraph.

 

One thought on “All the Lonely People

  1. […] All the Lonely People – Mike Gayle (2021) 11-14/2  (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *