Memorial

Benson och Mike bor tillsammans i Memorial, Houston. Mike är en kock med rötter i Japan, Benson är svart och jobbar på en förskola. Efter att ha varit ett par i flera år är de nu inte längre säkra på vad som finns kvar av relationen. Situationen försvåras när Mike får reda på att hans pappa, som bor i Osaka och övergav familjen för många år sedan, är döende. Samtidigt som Mikes mamma anländer till Houston för ett besök bestämmer sig Mike för att resa till sin pappa och försöka att lära känna honom. Kvar hemma i lägenheten lämnas Benson med Mikes mamma, som han aldrig tidigare har träffat. Såväl Mikes vistelse i Japan som Bensons tid med Mikes mamma förändrar båda männen i grunden i takt med att de upptäcker nya sanningar om sig själva.

Boken ingick i Låna & Läs 2022 som är Akademibokhandelns läsklubb. Jag köpte den där för 30 kr när förra årets böcker reades ut. Det är jag glad för nu.

Jag tyckte verkligen om att läsa om Ben och Mike och vad de är med om när de är ifrån varandra.
Mike befinner sig i Japan och är med om en del kulturkrockar och andra svårigheter när han ska ta hand om sin far som är döende men inte gärna tar emot hjälp. Han hjäper bland annat till att driva faderns bar och träffar en del intressanta människor.

Författaren heter Bryan Washington och jag läser gärna något mer från honom. Memorial fick fyra stjärnor på Storygraph.

One thought on “Memorial

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *