Kråkans otroliga liftarsemester & Kråkans vilda piratsommar

Kråkans otroliga liftarsemester

Ebba och Kråkan liftar genom de värmländska skogarna mot den norska gränsen, där Kråkan ska leta efter sina borttappade föräldrar.

De får hjälp på vägen på vägen av en lastbilschaffis som har problem med gomseglet, ett dansband vid namn Nilzons, en viss Yvonne i klackskor och så en och annan norrman.
Det är förstås inte alltid de liftar åt rätt håll.

En tokig och rolig bok om Ebbas äventyr med Kråkan. Kommer de hitta hans föräldrar? Kommer de ens komma till rätt ställe?
Kråkan är väldigt impulsiv så vad som helst kan hända. Men är Ebba verkligen beredd på vad som kommer hända när Kråkan möter sina föräldrar? Tänk om han vill stanna med dem?

Boken gavs ut 2004 men återutgavs igen med Alexander Janssons illustrationer. Den här utgåvan är från 2022. Författaren heter Frida Nilsson. Den fick tre stjärnor på Storygraph.
Jag lånade boken från vårt skolbibliotek.

Kråkans vilda piratsommar

Det är sommarlov och Ebba har outhärdligt tråkigt. Men så ringer Kråkan! Han väntar på stationen. Med sig har han alla brev han skrivit men inte skickat och en nyinköpt trehjuling.
 
Kråkan har vilda idéer om att fånga pirater på Åland. De smideer planer hela natten. och tidigt nästa morgon ger de sig av mot färjan – utan biljetterboch med knappt ett öre på fickan.
Äventyret kan börja!

Lika tokig och riólig som förra boken. Här får Ebba och Kråkan det ganska jobbigt när de tvingas ta jobb på Pensionat Blåmusslan när de har slut på pengar. Ägarinnan tvingar dem att jobba dygnet runt och Kråkan blir tvingad att fungera som en betjänt till ägarinnas hemska söner som mobbar Kråkan.
Kommer de ta sig därifrån?

Boken fick tre stjärnor i betyg på Storygraph. Frida Nilsson är författare och Alexander Jansson har illustrerat den.

One thought on “Kråkans otroliga liftarsemester & Kråkans vilda piratsommar

  1. […] Kråkans otroliga liftarsemester – Frida Nilsson (2004, 2022) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *