Watch Her Fall

Efter år av blod, svett och tårar har Ava Kirilova balettvärlden framför sina fötter. Hon är sin fars prima ballerina, hans varelse (creature) som han har skapat. Hennes far är den berömda Nikolaij Kirilov som bildat The London Russian Ballet Company och äger teatern The London Russian Ballet Theatre.
Mr K som han kallas av sina anställda styr allt med järnhand. Han är totalt hänsynslös och bara intresserad av hur bra hans förseställningar blir. Alla måste lyda hans minsta vink annars åker de ut.

Ava är hennes pappas viktigaste skapelse. Men det har kommit till ett högt pris. Hon har inga vänner och hon får aldrig nämna sin mamma. Det får inte heller någon annan i bolaget göra eller ens journalister om de någonsin vill få en till intervju med Nikolij eller hans dotter.

Nu ska Nikolaij snart ha premiär för sin tolkning av Swan Lake (Svansjön) med Ava i huvudrollen som Odette och Odile. Men föreställningen har något olycksbådande över sig. Något hemskt kommer att hända.
Ava känner sig påpassade och nästan förföljd av den unga kvinnan som spelar den andra svanen. Inbillar hon sig?

Den här boken har så många vändingar och karaktärer som det inte går att lita på. Efter premiären händer flera olyckor  som får ödesdigna konsekvenser. Sedan växlar historien mellan Ava och Juliet. Men vem är egentligen vem? Dessutom blandas en säkerhetsvakt in och allt blir bara mer och mer krångligt.

Jag tyckte om de här boken som var så mörk, komplex och klaustrofobisk. Boken fick fyra stjärnor på Storygraph.

Författaren Erin Kelly har också skrivit :

  • The Poison Tree
  • The Sick Rose
  • The Burning Air
  • The Ties That Bind
  • He Said/She Said
  • We Know You Know
  • The Skeleton Key

Jag har läst de fyra första och vill läsa fler.

One thought on “Watch Her Fall

  1. […] Watch Her Fall – Erin Kelly (2021) 7-18/5  389s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *