En smakebit på søndag: Parasiten

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Skönt med helg efter en intensiv jobbvecka. Skolavslutningen närmar sig med stormsteg och allt måste ju bli klart innan dess. Vi ska ju dessutom flytta om på skolan inför renoveringen. Så det är mycket att förbereda.

Igår var det dags för Thor att spela sina första fotbollsmatcher. Då måste ju faster vara med och heja på. Lyckan var stor när han gjorde flera mål.
Sedan åkte vi till Gävle Strand och kollade på HMS Gävle.

Idag ska vi städa och fixa hemma. Jag hoppas hinna läsa en del och kanske ta en promenad.

Denna veckas smakbit kommer från Parasiten av Sofie Sarenbrant, från s 10 (av 335 läser på iPad):

Kommissarie Thomas ”Nyllet” Nyhlén hinner bara sätta sig på den slitna kontorsstolen innan ett nytt ärende hamnar på hans bord vid utredningsenheten i Stockholm.
En kropp har hittats bakom den gamla ståthållarbostaden Hemmet på Drottningholm, alldeles invid Fornstigen, ett stenkast från slottet.
”Jag är redan på väg”, säger han för sig själv  och lossar ett snäpp på skärpet. Sommarens ölkonsumtion har gjort sitt till, men vad ska man annars svalka sig med? Varenda luftkonditionering är slutsåld och de veka fläktarna är ett skämt. Nyllet drar handen genom sitt rågblonda, kortklippta hår. Han överväger att ta en kaffe i farten när han passerar köket med grå soffor och ärtgröna sittdynor på stolarna, men låter bli.
Plastlocken vid kaffemaskinen är några millimeter för stora för muggarna, vilket han fick erfara igår. Den numera brunfläckiga skjortan ligger skrynklig i papperskorgen under skrivbordet. Det är hundra gånger lättare att köpa en ny än att få en tid i tvättstugan på Söder.  Han stryker över sin mossgröna pikétröja, som även den känns stram över magen efter den alldeles för korta semestern.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Parasiten

  1. De är så fina de små fotbollsspelarna, har nog inte läst Sarenbratt, tack för smakbiten.

  2. Marie Eggimann skriver:

    Tack för smakebiten den ska jag läsa inom kort.

  3. Paula Merio skriver:

    90 procent verkar läsa deckare, o jag som inte gör det får inte så många tips. Men jag tycker det är okej att läsa smakbitar i alla fall. Denna författare känner jag iaf till o vet att hon är omtyckt. Få se vad Nyllet råkar får på halsen. Tack för smakbit

  4. A ROOM OF MY OWN skriver:

    tror inte att jag läst något av Sarenbrant, men jag känner väl till namnet. hinner inte riktigt med alla deckare. tack för smakebiten!

  5. Lottens Bokblogg skriver:

    Låter som en spännande historia.

  6. Robert W skriver:

    Märkligt att kläder har en tendens att krympa på semestern och under julhelgen 😉
    Boken fick jag som recensionsex för ett par veckor sedan.

  7. Monika skriver:

    Den här serien gav jag upp efter några delar. Får se om jag tar upp den igen.

  8. Åsa skriver:

    Tack för smakbiten. Ännu inte läst något av den författaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *