Benny älskar baklava

Benny begär inte mycket av livet. Bara att det är ordning och reda i rörmokeriet, att Liverpool vinner sina matcher och att ölen på puben är skummande kall. Dagarna går sin gilla gång och bjuder sällan på några större överraskningar. Inte förrän det övergivna grannhuset plötsligt får nya invånare.

Farah och hennes familj är flyktingar från Syrien och nyinflyttade i den lilla orten Klippan, något som vänder upp och ner på allt invant. Lugnet på gatan byts mot högljudda diskussioner och oskottade trottoarer. Benny är skeptisk. Polarna ännu mer. Och när en serie stölder och våldsbrott samtidigt blossar upp är spekulationerna i full gång.

Trots motsättningarna dras Benny motvilligt till Farah. Hon är mörk och spännande, men också irriterande. Varmhjärtad och omtänksam, men också en besserwisser. Och så bakar hon gudomligt goda kakor. Problemen i byn eskalerar, drevet går, och Benny får erfara vad rädslan för det okända kan göra med människor. När situationen ställs på sin spets och Benny tvingas till ett livsavgörande val krävs det mer mod än han någonsin lyckats uppbåda.

Benny påminner lite om Ove men det är bara ytligt. Benny känns väldigt gubbig och gammal men han är ju inte ens 40 år. Boken är lite smårolig men alla karaktärerna är så stereotypiska. J

Jag tror ärligt talat att jag hade DNF:at boken om jag hade läst den men nu lyssnade på boken genom Storytel med Fredde Granberg som uppläsare. Han är en favorit sedan han och Peter Settman gjorde Laijv, Äntligen måndag och Egäntligen måndag.

Nu fick den ändå tre stjärnor på Storygraph (en extra 0,5 för uppläsaren). Mikael Jisander är författare och detta var hans debut. Han har också skrivit En halv kaj som kom ut iår.

 

2 thoughts on “Benny älskar baklava

  1. […] Benny älskar baklava – Mikael Jisander (2021)  10-14/8  268s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *