Love, Pamela

Pamela Anderson var överallt under 1990-talet. Hon upptäcktes på läktaren under en fotbollsmatch och lanserades snart som en av Playboys omslagsmodeller. Men den ikoniska Pamela Anderson vi tror oss känna skapades av tillfälligheter. Hon övervann sin blyghet och blev en superstjärna. Baksidan: paparazziblixtar som inte gick att undkomma. 

I Love, Pamela Den officiella biografin berättar Pamela Anderson för första gången sin historia med egna ord. Det ikoniska ”blonda bombnedslaget” som i själva verket inte är blond. Historien om en småstadstjej som trasslade in sig i sin egen dröm, men hittade fristad i sin kärlek till konst och litteratur, sitt moderskap och sin aktivism. 

Pamela Andersons hemliv var verkligen ingen dröm. Hennes mamma och pappa träffades och fick henne när det var unga och det var mycket passion, bråk och hårda ord mellan dem. Mamman lämnade pappan flera gånger. En gång var de ifrån varandra ett år (de hade mer eller mindre flytt) innan han hittade dem och allt återgick till det vanliga.
Själv har Pamela aldrig haft ett normalt förhållande ( i alla fall inte som hon berättar om). Det är våldsamma och kontrollerande män. Det är riktigt otäckt att läsa om Tommy Lee och hans beteende. Inte bara när de var gifta utan även flera år efter när han skulle slåss med Kid Rock när de var ihop. Sen är ju Kid Rock också en idiot…

Det intresssanta med boken är egentligen att få se allt annat som Pamela Andersson har gjort. Genom sin stiftelse Pamela Anderson Foundation är hon engagerad i hav- och regnskogsbevarande samt skydd av utsatta människor och djur.

Boken känns lite babblig och ofokuserad. Det är mycket dikter eller prosalyrik och det är väl egentligen dem som är bäst. Jag tycker att flera allvarliga incidenter tappas bort och slätas över. Hon förlåter allt, men är det verkligen så?

Boken fick tre stjärnor  betyg på Storygraph.

One thought on “Love, Pamela

  1. […] Love, Pamela – Pamela Anderson (2023) 4-5/9 243s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *