Ronja Rövardotter – serieboken

Berättelsen är ett av Astrid Lindgrens största sagoäventyr, en Romeo och Julia-historia om Ronja och Birk som är barn till två rivaliserande rövarhövdingar. Barnens vänskap hotas av släktfejden och den vilda naturen med alla dess invånare blir deras tillflyktsort. Det blir en kamp för fred och rättvisa, mot ondska och dumhet, innan Ronja och Birk till sist lyckas locka fram det goda hos de råa rövarna.

Jag har läst den vanliga Ronja Rövardotter många gånger och älskar den. Jag har också sett serien flera gånger.
Men med serieboken kan fler barn upptäcka Ronja. Barn som kanske inte klarar av att läsa boken än. Här får de ju hjälp av bilderna. 2016 gjorde Goro Miyazaki på legendariska Studio Ghibli i Japan en animerad tv-serie baserad på boken. Serieboken är gjorde efter tv-serien.

I samlingsvolymen ingår de fyra serieböckerna: Åskvädersbarn, Vildvittrorna, Björngrottan och Glupafallet.

Ronja Rövardotter serieboken fick fem stjärnor på Storygraph.

One thought on “Ronja Rövardotter – serieboken

  1. […] Ronja Rövardotter (serieboken) – Astrid Lindgren (2023) 2-8/10 362s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *