Tisdagstrion: Bröder

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Bröder

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Jag ringer mina bröder – Jonas Hassen Khemiri En bil har exploderat i Stockholm. Amor irrar runt i en polisfylld, paranoid stad på jakt efter en reservdel till en borrmaskin. I framfickan har han en telefon, i bakfickan en kniv. Han ska svara när Shavi ringer, han ska sluta stalka Valeria. Framför allt ska han bete sig maximalt normalt. Under 24 intensiva timmar befinner vi oss i Amors huvud där gränserna mellan brottsling och brottsoffer, kärlek och kemi, paranoia och verklighet, blir allt suddigare.
 2. Huset i det blommande trädet (Wishing Wood #1) – Holly Martin Serien handlar om tre bröder som alla i tur och ordning möter kärleken i Wishing Wood. I den första är det River Brookefield som träffar Indigo Bloom. Mysig och gullig serie.
 3. Bröderna Lejonhjärta – Astrid Lindgren Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För Skorpan är sjuk och ska dö.
  ”I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll”, säger Jonathan. ”För det är i Nangijala som alla sagor händer.” Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.

11 thoughts on “Tisdagstrion: Bröder

 1. Monika skriver:

  Bröderna Lejonhjärta är den enda jag har läst i din trio.

 2. Mösstanten skriver:

  Jag ringer mina bröder vill jag läsa och Bröderna Lejonhjärta är ju bara en så fin barnboksklassiker.

 3. läst två och tyckt om.

 4. Astrid Ls bröder kom in även hos mig, svåra att gå förbi, omöjliga att glömma!

 5. Ugglanoboken skriver:

  Bröderna Lejonhjärta förstås! Är inte helt säker på att jag läst Khemiris bok, men jag tror det.

 6. Robert W skriver:

  Bröderna Lejonhjärta fick vara med hos mig också, men jag undrar om jag har läst den. Jag kanske blir tvungen att skaffa den.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst Khemiri och Lindgren men inte Huset i det blommande trädet

 8. Fialia skriver:

  Bröderna lejonhjärta är en favorit bland Lindgrens böcker.

 9. Maria skriver:

  Khemiris och Lindgrens bröder är så bra!

 10. Marie Eggimann skriver:

  Lavender lit boken vet jag inte om jag har men den låter intressant

 11. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag ringer mina bröder gillade jag både som bok och pjäs. Bröderna Lejonhjärta är ju klockren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *