En smakebit på søndag: Överlevaren

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den boken just nu läser. Inga spoilers!

Skönt med helg efter en låång jobbvecka. Vi hade öppet hus i tisdags och jag kom inte hem förrän vid åtta. I fredags hade vi AfterWork med jobbet på Pitchers. God mat och kul sällskap. Vi spelade Shuffle Board och det var riktigt kul.

Igår städade vi här hemma och åkte iväg med återvinningen. Det är otroligt vad mycket plats och papperskartonger det blir på kort tid. På kvällen åkte vi på födelsdagsfest hos M & E. Där bjöds vi på Tiramisu-tårta och rabarberdrink, inte samtidigt dock.

Idag ska jag leverera 50 paket nudlar som jag köpte åt brorsan och Mya på Willys. Det var något erbjudande köp 10st för 29kr. Theo och Thor är tokig i nudlar.

Denna veckas smakebit kommer från Överlevaren av Nora Roberts, från sidan 18:

Hon trodde att de höga smällarna – det lät som fyrverkerier – och skriken kom från filmen. Typiskt, nu hade hon missat en viktig scen bara för att hon tagit så lång tid på sig. Hon skyndade på stegen.
Precis innan hon nådde biosalongen slogs dörren upp. Mannen framför henne tog ett snubblande steg framåt, med panik i blicken, och föll ihop.
Blod – var det blod? Hans händer klöste mot den gröna mattan – där det röda spred sig – och stelnade sedan till.
Intryck av ljud och ljus blixtrade förbi  genom dörren, som hölls upp någon decimeter av mannens ben. Snabba explosioner, skrik. Människor, skuggor och konturer, som föll, sprang, föll.
Och sedan gestalten, mörk i mörkret, som vandrade metodiskt längs raderna.  
Simone stod kvar, som fast fastfrusen. Plötsligt såg hon gestalten vända sig om och skjuta en springande kvinna i ryggen.
Hon kunde inte andas. Hade hon kunnat ta ett andetag hade det kommit ut ett skrik. 
Delar av hjärnan vägrade att ta in det hon såg. Det kunde inte vara verklighet. Det måste vara som på film. Bara på låtsas. Men så vaknade instinkten och hon rusade därifrån, tillbaka in i toalettbåset där hon kröp ihop innanför den stängda dörren.

10 thoughts on “En smakebit på søndag: Överlevaren

 1. tar min Återvinningspromenad varje vecka, Nore Roberts skriver bra, tack för smakbiten.

 2. Monika skriver:

  Nora Roberts har jag läst några böcker av, men nu får hon nog inga fler chanser.

 3. astridterese skriver:

  Ja, det er helt sant det blir mye til gjenvinning. Heldigvis har vi en stasjon rett ved der vi bor.
  Jeg tror ikke jeg har lest Nora Roberts, men jeg tenker at det burde jeg gjøre 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 4. A Room of my own skriver:

  tror inte att jag läst något av Nora Roberts trots att hon skrivit så otroligt mycket. tack för smakebiten!

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Rabarberdrinkar är jag svag för! Har faktiskt inte läst någon Nora Roberts.

 6. Paula Merio skriver:

  Jag har läst några av Nora Roberts, den senaste 1996! Hallå, håller hon på än! Jag älskar också nudlar, äter minst en gång i veckan, de färdiga billiga som jag piffar upp med lite protein och grönsaker. Enkelt och gott.
  För oss som saknar bil är det ett litet helsike med att försöka komma till återvinningen med allt som ska dit. Jag har inte så långt att traska men allt är ju så skrymmande så ibland har jag lust att bara strunta i sorteringen! Tack för smakbit

 7. Bokdivisionen skriver:

  Jag har läst några Roberts men tycker inte hon når fram hela vägen. Spelade också shuffleboard på en AW någon gång, det var oväntat roligt!

 8. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag har inte läst så många Nora Roberts. Men min mamma gillar dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *