Kindred

1976 drömmer Dana om att bli en författare. 1815 antas hon vara en slav.

När Dana möter Rufus för första gången på ett plantage i Maryland håller han på att drunkna. Hon röddar hans liv – och det kommer att hända igen och igen.

Ingen av dem förstår hans förmåga att kalla på henne när hans liv är i fara eller innebörden av banden som binder dem till varandra.

Varje gång Dana räddar honom blir hon mer och mer medveten om att hennes eget liv kan vara över innan det börjat på riktigt.

Dana reser på något sätt tillbaka i tiden för att rädda Rufus. Hon är bara borta några sekunder från den verkliga världen men för henne kan det vara fler amånader till slut. För varje gång hon återvänder har Rufus vuxit och han är till slut en vuxen man. En vuxen vit man som växer upp under 1800-talet i den amerikanske södern och vars familj har slavar.

Det finns inte någon romans mellan Rufus och Dana. Dana är gift med Kevin och vill stanna kvar hos honom. Första gången hon reser tillbaka i tiden ser  han henne försvinna och dyka upp igen på andra sidan rummet några sekunder senare. Han tror på hennes upplevelser och en gång tar han tag i henne precis när hon reser iväg så han följer med henne.
Det blir en hel del problem eftersom han är en vit man och hon svart.

Det här är det första boken jag läst av Octavia E. Butler men absolut inte den sista. Boken fick fem stjärnor på Storygraph. Jag älskade den. Så välskriven, spännande och gripande. Jag lyssnade på delar av boken genom Storytel med  Kim Staunton som uppläsare.

Boken fick fem stjärnor på Storygraph.

One thought on “Kindred

  1. […] Kindred – Octavia E. Butler (1979) 17/3  295s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *