Löpa varg

Då kom han ut. Han gjorde det med en självklarhet som var lätt att begripa; den här världen var ju hans. Han kom fram ur skogen lite längre bort än där skidspåret gick. Han ställde sig i myrkanten mellan en enbuske och en förkrympt tall. Han såg uppmärksamt ut över myrens lilla snövidd, vände på huvudet så att jag såg profilen med den ädla nosen, den branta pannan och öronen som stod opp.

Ulf Norrstig, pensionerad jägmästare, är den som berättar i Kerstin Ekmans täta historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…

Så målande beskrivningar med ett vackert språk. Det är en kort berättelse på bara 180 sidor. Men jag blir imponerad av hur mycket den innehåller. Jag har tidigare läst några böcker av Kersti Ekman men det var längesedan. Sist var det Mordets praktik 2009..
Löpa varg fick 4,5 stjärnor på Storygraph.
Varning för djurplågeri och hetsning av vilda djur.

2 thoughts on “Löpa varg

  1. […] Löpa varg – Kerstin Ekman (2021)   28/4  180s (egen) ♥ […]

  2. […] Löpa varg – Kerstin Ekman […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *