Tisdagstrion: Bok nummer 3, 14 och 23 i valfri bokhylla

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Bok nummer 3, 14 och 23 i valfri bokhylla”

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 • Bok 3 Jorden vaknar – Madeleine Bäck I ett litet samhälle i Gästrikland har ett kyrkoinbrott gått snett. Urgamla krafter har sluppit lösa i skog och vatten. Gränsen mellan levande och döda har suddats ut. Bara Gunhild, kvinnan i skogen, verkar veta vad det handlar om. Till sin hjälp behöver hon katter, blod, järn och två ovilliga och rädda ungdomar. Beata, som förlorat sin vän till de mörka krafterna, och Krister, barnbarnet som hon inte haft kontakt med. Han som verkar dela hennes syner och som plågas av sin länk till det som vaknat
 • Bok 14 Fallet Vincent Franke – Christoffer Carlsson Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och allt han får veta är att han måste hålla henne inlåst. Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria skulle vara förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.
 • Bok 23 Girl, Woman, Other – Bernardine Evaristo  Amma är en radikal pjäsförfattare som i medelåldern ser sin karriär ta fart. Nu ska hon sätta upp en pjäs på National Theatre, ett genombrott som förunnats få svarta dramatiker. I publiken sitter gamla vänner och partners, var och en med sin egen historia, och med olika erfarenheter av att leva som svart i England. Flicka, kvinna, annan är en kollektivroman där tolv öden interfolieras. Tillsammans skapar rösterna ett modernt körverk som tagit världen med storm.

6 thoughts on “Tisdagstrion: Bok nummer 3, 14 och 23 i valfri bokhylla

 1. tyckte mycket om Evaristo.

 2. Monika skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa, men ganska mycket annat av Christoffer Carlsson. Och första delen i Bäcks serie har jag på läsplattan.

 3. Maria skriver:

  Nya titlar för mig! Faller Vincent Clark lockar

 4. Mösstanten skriver:

  Girl, woman other har jag i läslistan. Tror jag i alla fall. Måste kolla.

 5. Ugglanoboken skriver:

  Evaristos bok har jag tänkt läsa!

 6. boksuddis skriver:

  Åh vilka roliga!
  Jag har inte läst något av dina tips men jag har Evaristo på läslistan

  Mina tre böcker hittar du här:
  https://boksuddis.wordpress.com/2024/05/07/tisdagstrion-bok-nummer-3-14-och-23-i-valfri-bokhylla/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *