An Offer From A Gentleman

Sophie Beckett är den oäkta dotter till en greve och har  degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Därför är hennes chanser för smita in på Lady Bridgertons maskeradbal minimala – men plötsligt händer det! Med skyddet från sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt … Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne? 

Sedan går det flera år och Sophie Beckett har rymt från sin styvmor och fått tjänst hos en annan familj. En familj som är bortrest och vars skitstövel till son har en fest där han tänker gruppvåldta tjänarinnan Sophie. Men Benedict är också på festen och räddar henne. Han känner dock inte igen henne som den mystiska maskerade kvinnan som han förälskade sig i.
När de tillsammans flyr från festen till Benedicts landhus hamnar de i ett riktigt oväder och när de kommer fram visar det sig att det gamla paret som sköter om fastigheten inte är på plats. Benedict blir vädigt sjuk och Sophie måste ta hand om honom. Under hans tillfrisknande får de känslor för varandra och Benedict erbjuder henne att bli hans älskarinna. Sophie vägrar, hon vill inte att ett eventuellt barn ska fara lika illa som hon själv gjorde.

Benedict är en idiot och förstår inte varför hon inte vill det. Han kan ju  inte erbjuda henne äktenskap men han kommer ju ta hand om henne. I tv-serien gillar jag Benedict men här i boken är han värre än Anthony som jag avskydde. Benedict förstår inte vad ett nej är. Han tvingar med Sophie till London fast hon inte vill. Han smyger sig på henne och har riktiga stalkertendenser.
Sen är det väldigt underligt att han blev så otroligt förälskad i Sophie när hin var utklädd på maskeraden och ville gifta sig med henne. Han träffade henne under typ en timmes tid och vad fick han veta om henne då? Snacka om att förälska sig i en drömbild. Väldigt omoget.

Boken var väldigt lättlyssnad och gjorde att jag vill veta hur det skulle sluta. Jag tyckte om Sophie som karaktär men inte Benedict.Det finns en epilog i slutet av boken som är helt onödig. Boken fick tre svaga stjärnor på Storygraph. Julia Quinn har skrivit boken.

De andra böckerna i serien heter:

  1. The Duke and I
  2. The Viscount Who Loved Me
  3. An Offer From a Gentleman
  4. Romancing Mister Bridgerton
  5. To Sir Phillip, With Love
  6. When He Was Wicked
  7. It’s In  His Kiss
  8. On the Way to the Wedding

One thought on “An Offer From A Gentleman

  1. […] An Offer From A Gentleman (Bridgeton #3) – Julia Quinn 10-15/6  414s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *