Femte kollusionen

Januari 1942. Under hösten lyckas signalspanarna på Karlaplan 4 avkoda meddelanden med illavarslande innehåll. Nazi-Tyskland tycks planera en stor markinvasion av Sverige från Norge, via gränsen i Jämtland. Meddelandet leder till febril aktivitet längs den svensk-norska gränsen. I värsta fall har Sverige nu endast några månader, kanske veckor, på sig att mobilisera sina krigsdugliga trupper.

Elisabeth får i uppdrag att söka upp en saknad trupp i Värmlands skogar, en plats hon är väl bekant med eftersom hennes släktgård är belägen där. Tillsammans med sin bror ger hon sig ut i skogen på en första spaningsoperation i bistra vinterförhållanden. Samtidigt i Stockholm plockar Iris och professor Arvid Bremer upp ett meddelande om en avrättningsorder som ska utföras vid gränsen. De inser snart att ordern gäller Elisabeth och hennes bror.

Jag tycker verkligen om den här serien och har längtat efter att den skulle komma ut. Jag började lyssna på boken och kunde inte sluta så jag lyssnade klart på den på en dag.

Boken fick fyra stjärnor på Storygraph. Denise Rudberg är författare till serien.  Marie Richardson är bokens uppläsare.

One thought on “Femte kollusionen

  1. […] Femte kollusionen (Kontrahenterna #5) – Denise Rudberg (2024) 3/7 278s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *