Skynda att älska

Jag har alltid haft svårt för Alex Schulman som jag uppfattat som (pardon my french) en dryg jävel. Men när jag började höra mer och mer om hans bok Skynda att älska blev jag nyfiken. Av min hemliga bokvän i Sommarskönt bokbyte fick jag boken! Tack! Tack! Tack!  Nu när jag läst den är jag helt golvad. Vilken underbar bok. Jag älskar sättet han skriver på. Det är målande. Det känns som man är med.

Jag visste inte mycket om Alex Schulmans familj förutom att han har en bror som heter Calle och en svägerska som heter Ninni. Jag hade ingen aning om vem hans pappa var Allan Schulman och att han var en stor tv-producent. Alex berättar om livet med sin far från barndomen till faderns död.  Allan var nämligen 57år när Alex föddes.

Alex och hans bröder blev tidigt i livet varse att deras pappa var gammal. Att man inte kunde härja hur som helst. Men beskrivningarna av Coca-cola cup som Allan startade med sönerna och som han fortsatte med fram till året han dog är rörande. Coca- cola cup går ut på att Allan står i mål och sönerna får skjuta straffar på honom. De får 5 skott var. För varje straff som går in får skytten en coca-cola. Den som har flest vinner. Den sista coca -cola cup sker i lägenheten imed Allan stående i dörröppningen mellan hallen och vardagsrummet där han håller sig i dörrkarmen. För Coca-Cola Cup kommer att ske på midsommardagens eftermiddag. Den kommer att hållas oavsett yttre omständigheter..

 När han beskriver familjens avsked av fadern på sjukhuset grät  jag t.o.m. Det var hemskt när Calle (Alex bror) upprepar lilla pappa gång på gång.  Det hade jag aldrig trott av en bok skriven av Alex Schulman. Detta är en av de bästa böckerna jag läst i år. Nu ska jag bara tvinga mina vänner att läsa den också.

0 thoughts on “Skynda att älska

  1. Lilla O skriver:

    Jag tänker som du att han är en dryg jävel, kanske ska läsa boken!

  2. […] Skynda att älska – Alex Schulman […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *