Fjärde boken i en serie

Den sjätte gudinnan är den fjärde boken i en serie om den kvinnliga läkaren Ellen Elg. Alla böckerna handlar om kvinnors utsatthet. Den här gången är Ellen på ett FN-uppdrag i Indien. Hon samarbetar med den kvinnliga indiska advokaten Madu. Hon chockas av hur motsägelsefullt Indien är. Man får också följa 7 andra kvinnors berättelser. Det är tur att det finns en förteckning i början av boken där de olika kvinnornas historia beskrivs kort. Annars hade jag tappat bort mig helt och hållet. Kanske är det lite för många huvudpersoner. Men allt går ju ihop i slutet. Hämnden är ljuv kan man säga.

Det är fruktansvärda berättelser. Om hur de kastlösa är oberörbara men man får tydligen våldta dem. Det är de inte för ”smutsiga” för. Och hur flickfoster aborteras eller ur de nyfödda flickorna dödas. Eller hur kvinnor får spritkök eller syra kastade på sig av sin man eller dennes släktingar om de inte är nöjda med hemgiften. Det här är inga historier utan det är sanning! Det pratas mycket om att islam ska vara kvinnofientlig, men hinduismen då? . Men vad kan man göra för att förändra?

Läs här för att få veta mer om Karin Alfredsson och hennes böcker.

0 thoughts on “Fjärde boken i en serie

  1. […] Den sjätte gudinnan – Karin Alfredsson januari 335s […]

  2. LiMeAMyBo skriver:

    Tyvärr förekommer kvinnofientlighet i ”alla” ”kulturer” och inte ”religioner”. Jag har svårt att dra paralleller mellan kvinnofientlighet och religion då denne inte förespråkar våld. Men män i kulturer som inte har fått sin dos av jämlikhet förtrycker gärna kvinnor så långt det går; för visst är dessa män mer lik Gud än vi nyckelbenskvinnor?

    • Cinnamon skriver:

      Nu menade jag väl inte att hindusimen är kvinnofientlig. Men jag tycker det är konstigt att det inte är samma hätska debatt om hinduismen som det är om islam? Vad kan det bero på? Det verkar vara väldigt lätt att dra alla muslimer över en kam.. När alla normalt funtade människor fattar att att alla muslimer inte är rabiata fanatiker lika lite som alla kristna är det. Men religion har fört med sig mycket lidande. Korståg, häxbränningar, krig m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *