Maja Grå

Döden på en blek häst är Amanda Hellbergs andra bok om Maja Grå. Jag har skrivit här vad jag tyckte om den första boken Styggelsen.  I den här boken är Maja i Oxford för att gå en kurs på den berömda konstakademin. Men i Brighton står polisen utan lerdtrådar till det ohyggliga mordet på Majas mamma Birgitta. Hennes mamma som försvann spårlöst när Maja var liten. Men hon har funnits kvar i Majas liv ändå på något underligt sätt och hjälpt henne. Även nu efter sin död finns hon kvar och skyddar henne. Maja vet att det är mamma Birgitta på grund av doften av liljekonvaljer som hon alltid använde som parfym.

Maja försöker bete sig som en vanlig student trots sina övernaturliga förmågor och sin svåra uppväxt. Till sin hjälp har hon rumskamraten Nikita. Snart upptäcker Maja att hon har vänner. Men något står inte rätt till på elevhemmet.  Det är någon som försöker kontakta Maja. Någon som inte får ro.
Hon börjar att undersöka vad det kan vara och får reda på att flera unga kvinnor dog på skolan för mer än 20 år sedan. Polisen fann aldrig vad de dog av men rykten säger att det var något övernaturligt inblandat.
Dessutom verkar någon högst levande vara ute efter Maja. Kan det ha något samband med mordet på hennes mamma? Och det finns en mystisk kille i hennes klass som hon dras till. men är han farlig?

Det är många frågor i den här boken. Men alla får svar tillslut. Jag tycker inte den här boken är lika bra som Styggelsen. Den var obehagligare på något sätt. Den här är otäck och så men inte lika gastkramande på något sätt.  Men den är helt klart värd att läsa.  Det märks också i slutet av boken att det ska komma en tredje bok. Den ska jag absolut läsa.

0 thoughts on “Maja Grå

  1. […] Döden på en blek häst – Amanda Hellberg  juli 314 (bibliotek) […]

  2. […] är Amanda Hellbergs tredje bok om Maja Grå. De tidigare två, Styggelsen och Döden på en blek häst har jag också […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.