Min måndag

Det blev inte mycket sömn inatt med en toksnarkande sambo och en katt som började bråka vid fyratiden. ( Nu brukar jag inte sova så bra söndgen innnan jobbstart ändå) Lusse blev utkastad med ställde sig då attskrika och krafsa på dörren som en idiot. När han tillslut blev insläppt för vi höll på att att bli galna, ja då lade han sig sött och sov.  Jag hade knappt ledsyn när jag gick upp vid 5 det var ju ändå ingen idé att ligga kvar. Lusse låg däremot kvar en kvart till innan han kom upp och skulle ha mat.

Naturligtvis hade jag packat ner en bok i handväskan för att läsa på tåget. Men Ät mig av Agnès Desarthe fick ligga kvar i väskan. Istället lyssna de jag på Dilsa Demirbag-Stens sommarprogram. Riktigt bra var det också. Jag tog en promenad till jobbet från stationen och började lyssna på Lars-Eric Aaro som är VD för LKAB.

När jag väl kom till jobbet var det full fart som vanligt. Vi delade upp kopigerat material. Försökte göra beställningar, det funkade inte. Blev tvugna att utse en ny ekonomiansvarig. Jippie det blev inte jag. (Kan iofs räcka med att jag är med i Kvalitetsredovisningsgruppen, är arbetslagsledare, matte/no-ansvarig och är fackombud för Lärarförbundet). Vi har nog också bestämt osss för att inte ha någon mattebok för ettorna. I varjefall under hösterminen.
Till lunch blev det grekisksallad på Café Amore, jag var t.o.m. duktig nog att låta bli ostbrödet. Jag försöker köra lite GI.
Efter lunchen satt vi tillsammans i arbetslaget och försökte få ihop verksamheten.  För ovanlighets skull är gymnastiken redan utlagd och det är klart vem av 3-6:ans lärare som ska ha 2:ans gympa. Vi har hunnit planera in utedagar ( och bokat hockeyplanen under v. 45-48), läsgrupper och fruktstunder.
Jag försökte t.o.m. ringa upp den barnboksansvariga på stadsbiblioteket för att be henne plocka ihop böcker om kamratskap, utanförskap, ja värdegrund helt enkelt. Vi har bestämt oss för att jobba med värdegrund. Förra  läsåret hade vi stora problem med stor-snattande barn.

När arbetsdagen var slut tog jag en promenad till tåget och lyssnade klart på Lars-Erik Aaros sommarprogram. På tåget hann jag läsa ett kapitel ur Ät mig innan jag höl på att somna.

Lussekatten blev jätteglad när jag kom hem. Han är ju inte van vid att vara ensam hela dagen. Sambon hade krångel på jobbet och kom inte hem förrän efter 18. Så jag började göra torsk under sufflétäcke med räkor. Lusse satt och skrek bredvid mig tills han fick smaka. Maten blev ganska god faktiskt, trots att det var första gången jag gjorde den.

Nu tänkte jag försöka läsa lite ur Ät mig och smaska på lite ost, salami och ett litet glas vin. Jag tänker inte ge upp semesterkänslan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *