I min bokhylla: B

Avgrunden är den tredje delen i Sagan om Isfolket och handlar om Sol, Tengels systerdotter och en av de drabbade. En av de bästa Isfolketböckerna. Den skulle varit med på gårdagens lista..

Bödelns dotter är den åttondedelen, Blodshämnd är den är den elfte delen och Bakom fasaden är den artonde delen.

Här har en inkräktare smugit sig in. Mistrals dotter ska inte vara med på bild!

Bitter Chocolate av Lesley Lokko. Köpte jag på bokrean för något år sedan. Jag har läst en av hennes böcker tidigare,  Lycksökare, den var typ en Jackie Collinsbok.

Bra gift av Doris Lessing. Jag har läst tvä böcker av Lessing en novellsamling och Gräset sjunger. Sen köpte jag böckerna om Martha. Har inte läst någon än…

Bones of the Hills av Conn Iggulden. Ingår i serien Djingis Khan. Jag har läst den första på svenska och böckerna om Caesar. Tyckte mycket om dem.

Bitten to Death – Jennifer Rardin. Del tre i serien om Jaz Parks som är en lönnmördare och hemlig agent. Hennes chef är vampyren Vayl. Jag tyckte inte om de tidigare böckerna. Tyvärr hade jag redan köpt 4 st för de var så billiga. Vi får se om den blir läst…

Bara Tsatsiki av Moni Nilsson Brännström är den tredje boken om Tsatsiki. I de här blir morsan med barn, pappa bläckfiskaren kommer på besök, farfar dör m.m.

Buffalo Bill av William F. Cody (Buffalo Bill himself). Buffalo Bill berättar om sitt liv. En riktig äventyrsbok.

Belgarions son av David Eddings är den första delen i Sagan om Mallorea. Tyckte mycket om den, men kommer inte ihåg så mycket nu. Det är väl 15 år sedan jag läste den sist.

Baskervilles hund – Sir Arthur Conan Doyle är min favorit av Sherlock Holmesböckerna. Min lärare läste den högt när jag gick i fyran. Sir Charles Baskerville hittas död, hjärtattack säger läkarna. Men ett jättelikt tassavtryck finns bredid hans kropp. Släkten ber om Sherlock Holmes hjälp. Spänande!

Borta med vinden av Margret Mitchell. Den högra hittade jag på loppis för 30 kr och den är från 1961 och tryckt med dubbla spalter (se längre ner) , men den håller på att falla isär. Så jag köpte den vänstra versionen och den är ju nyöversatt också. Boken handlar ju om Scarlett O´Haras och hennes svårigheter att välja rätt karl, fjanten Ashley Wilkes eller världens bästa  Rhett Butler.

Fler bortglömda:


Brott och straff  och Bröderna Karamazov av Fjodor Dostojevskij köpte  jag på bokrean för en massa år sedan. Mer än 10 år.. Har inte läst någon av dem än.

Breaking Dawn av Stephanie Meyer är den fjärde boken om Bella och Edward. De gifter sig, hon blir med barn m.m. Den svagaste av böckerna och det känns inte som den har något riktigt slut.

By Nighfall av Michael Cunningham fick jag i The English Bookshops Bookclub. Den verkar bra men jag har inte läst den. Än..

Breath av Tim Winton är en jättebra bok om några killar som börjar surfa. Fast den handlar om så mycket mer. Jag fick den genom The English Bookshops Bookclub. Bara bra böcker därifrån. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *