Häxor, demoner, häxmästare och en kvinnlig varulv på telefon

  Fråga mig inte vad framsidan har med bokens innehåll att göra. Paige klär sig inte precis så..

Dime Store Magic är den tredje delen i Kelley Armstrongs Women of The Otherworldserie. De två första hade varulven Elena Michaels som huvudperson, men nu är det häxan Paige Winterborn som är det. Paige är 23 år och har sedan sin mors död ärvt rollen som ledare för en av världens mäktigaste häxorganisationer, The American Coven of Witches. Men de äldre häxorna vägrar att aceptera henne. Paige mamma Ruth dog när hon togs tillfånga av Tyrone Winslow se Stolen. Ruths sista önskan var att Paige skulle ta hand om Savannah, Eves dotter.  Men det är inte lätt att uppfostra en 13-åring när man själv bara är 10 år äldre.

Dessutom är Leah, halvdemonen som dödade Ruth  ute efter Savannah. Hon försöker få vårdnaden om henne genom att spåra upp Savannahs far Kristof Nast som är son till ledaren för Nast Cabal. En cabal är en organisation som fungerar som maffian. Precis som maffian så kretsar allt runt en familj men i det här fallet handlar det om en trollkarlsfamilj (häxmästarfamilj). Kristof Nast är villig att göra vad som helst för att få sin dotter.

Paige får ingen hjälp av coven utan blir till och med utsparkad. Den enda som är villig att hjälpa henne är advokaten Cortez, men han är en häxmästare och häxor vill inte ha något med en sån att göra. Men vad har hon för val. Dessvärre visar det sig att Cortez har en stor hemlighet och inte tvekar att ljuga när det passar honom.

Boken är faktiskt mycket bättre än det låter. Och rolig också. Elena nämns också i boken då hon och Paige pratar i telefon med varandra.  Lucas Cortez är en intressant figur. Det är ganska uppenbart vad som kommer hända mellan honom och Paige.  Men roligt är det att läsa boken. 🙂

 

VARNING! I den här boken förekommer djuroffer. Några stackars katter har blivit flådda och använda i en satanisk ritual. Eller i vad som ska se ut som en satanisk ritual. Inte ok!

 

One thought on “Häxor, demoner, häxmästare och en kvinnlig varulv på telefon

  1. […] Dime Store Magic – Kelley Armstrong 414s april (bibliotek)ek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *