Semesterläsning 1

 (bild lånad från adlibris)

Jag började läsa boken redan på tåget till Arlanda och sedan under den första delen av semestern.  Det är ju andra delen i en serie där Askungar är den första. Den var riktigt bra så därför lånade jag hem både Tusenskönor och Änglavakter till min Nook från biblioteket.

Fredrika Bergman arbetar fortfarande i Alex Reich utredningsgrupp.  Hon har fortfarande ett förhållande med den gifte Spencer, men nu är hon höggravid med hans barn.

Peder har separerat från Ylva och är nu helgpappa. Men han mår jättedåligt och gör bort sig rejält när han skämtar lite väl grovt med en ny kollega och blir anmäld för sexuella trakasserier.

Alex har det heller inte så bra i sitt äktenskap med Eva som verkar så annorlunda. Hon tar avstånd från honom och vill inte ha kroppskontakt. Har hon hittat en annan?

Själva mordgåtan är att det prästpar hittas döda i sin bostad. Det finns ett självmordsbrev där det står att mannen mördade sin fru och tog sitt eget liv efter att deras dotter tagit en överdos. Men allt är inte som det verkar. Och var är parets andra dotter?

Ali, en ung flykting från Irak är inlåst i en lägenhet. Han kom till Sverige på illegal väg. Hans hjälpare kräver bara en tjänst av honom för att de ska hjälpa honom få uppehållstillstånd..Men kommer han kunna utföra vad de begär?

En riktigt otäck bok. Jag tycker inte den är lika bra som Askungar. Men Ohlsson är bra på att få ihop alla trådar och det är spännande ända till slutet av boken. Jag tycker fortfarande inte om Peder, men jag förstår hur han funkar. Sen kan jag tycka att Fredrika är lite väl naiv i fråga om sitt förhållande till Spencer.

Den var iallafall en perfekt bok att läsa i ett stekhett Barcelona. 🙂 

Författaren är Kristina Ohlsson.

0 thoughts on “Semesterläsning 1

  1. […] Tusenskönor – Kristina Ohlsson augusti 342s (biblioteket) läst på Nook […]

  2. […] Tusenskönor – Kristina Ohlsson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *