Romance

När Simona Ahrnstedt kom ut med sin debutroman Överenskommelser så räknades den till genren romance, och hon marknadsfördes som Sveriges enda romanceförfattare. Ni vet typ böcker som Nora Roberts skriver om kärlek och sex. Överenskommelser var faktiskt en riktigt bra bok.

Nu har hennes andra bok Betvingade kommit ut och hur står den sig då? Jag sträckläste den och älskar Markus Järv och Illiana. Ni måste helt enkelt läsa den om ni inte gjort det, Precis som i föregångaren så är det mycket, kärlek, förvecklingar och sex.  Men det är bra sexskildringar.
Betvingade är en storslagen kärleksroman där man möter ett medeltida sommarsverige fyllt av riddare, tornerspel, slott och herresäter.

Östergötland 1349. I en tid då inget ä säkert, och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld, blir stormannadottern Illiana Henriksdotter överfallen och bortförd när hon badar i en skogstjärn.
Markus Järv , ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför Markus mager och blek, han märker också att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.
Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.

Andra som läst boken är Bokmalen och Fiktiviteter .

0 thoughts on “Romance

  1. […] Betvingade – Simona Ahrnstedt november 357s (bibliotek)  ♥ […]

  2. […] Betvingade – Simona Ahrnstedt november 357s (bibliotek)  ♥ […]

  3. […] har läst Simona Ahrnstedts två tidigare böcker Överenskommelser och Betvingande. Tydligen har jag helt glömt att göra något inlägg om Överenskommelser som jag läste 2011. I […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *