Alexia Tarabotti = My favourite heroine

20121125-174015.jpg

Blameless är den tredje delen i serien om Alexia Tarabotti som föddes utan själ. De tidigare två heter Soulless och Changeless, men jag har läst dem på svenska som Själlös och Chanslös. Det funkar faktisktriktigt bra att läsa dem på svenska. Jag älskar verkligen böckerna och Alexia. Men nu lär det ju dröja ett tag innan nästa bok bli översatt så istället för att vänta så köpte jag alla böckerna i en box på engelska från Adlibris. Why wait when you can get instant gratification, menar jag?

Blameless tar vid där Chanslös slutade. Alexia har blivit utkastad från sitt hem av sin man, varulven Lord Maccon på grund av sin graviditet. Han är nämligen övertygad om att han inte är fadern. Ingen annan varulv har ju lyckats bli det. Så Alexia återvänder hem til sin mamma och styfar. Men där blir hon inte långvarig när hennes tillstånd avslöjas i skvallerpressen.

Dessutom bir hon avskedad av drottning Victoria från sin tjänst i the Shadow Council. Livet blir heller inte lättare när hon upptäcker att landets vampyrer vill döda henne. Hennes enda vampyrvän Lord Akeldama är spårlöst försvunnen.  Så Alexia bestämmer sig för att resa till Italien för att fina bevis för att Lord Maccon är far till hennes barn.

Samtidigt har Professor Lyall fullt upp med hålla koll på Woolseys klan av varulvar när deras ledare Lord Maccon super skallen av sig.

Läs serien om du inte redan gjort det. 🙂

De två följande delarna heter Heartless och Timeless.

0 thoughts on “Alexia Tarabotti = My favourite heroine

  1. […] Blameless – Gail Carriger november 355s (egen) […]

  2. […] Blameless – Gail Carriger november 355s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *