Jag är kär i en drake!!

20130310-205138.jpg

Jag älskar den här boken. Allt utspelar sig under kriget mellan England och Frankrike, Napoleonkriget. Jag älskar historiska romaner, men det här är ännu bättre. Det finns drakar! Allt börjar när kapten Will Laurence och hans manskap  ( som man bara säger Laurence om sen) drabbar samman med ett franskt skepp och de upptäcker att ett drakägg finns på skeppeet. Drakägget var på väg till kejsaren själv, alltså Napoleon Bonapart. Will blir väldigt orolig för att drakägget ska kläckas på skeppet. Då måste nämligen draken acceptera att bli selad (harnessed) av någon av männen och då blir han bunden till draken och blir en flygare. De blir alltså ett par till någon av dem dör och flygaren kan aldrig ha ett vanligt liv.

Naturligtvis blir det Laurence som draken väljer. Han får ge upp allt,sin fästmö, skeppet som han älskar.  Han döper draken till Temeraire och upptäcker att han är otroligt smart. Temeraire kan prata och förstå både engelska och franska. Ingen vet vilken sorts drake Temeraire är och Laurence försöker ta reda på det genom att läsa böcker och fråga experter. Tillslut komer de fram till att han är en kinesisk drake en Imperial.

Resten av boken handlar om hur Temeraire och Laurence  tränas tillsammans för att kunna ingå i styrkan som ska hindra Napoleon från att inta England. De kommer allt närmare varandra.

Jag kan inte beskriva den här boken på något bra sätt. Den är helt underbar. Jag skrattade och jag grät. Det är så bra karaktärer i böckerna och drakarna är bäst. I love dragons. Jag hatar en annan av flygarna som behandlar sin drake så illa. Jag storbölade faktiskt. Och jag har beställt 5 till böcker ur serien.  Det finns 6 delar till men jag vill ha dem i samma serie, alltså med samma sorts framsida. Vill läsa resten nu!!!!

Boken heter också  His Majesty’s Dragon- Jag tror den heter Temeraire  i den engelska versionen. Läs mer om serien här. Tydligen är Peter Jackson intresserad av att göra en film av serien.

 

0 thoughts on “Jag är kär i en drake!!

  1. […] Temeraire – Naomi Novik  2-5/3  342s (egen) ♥ […]

  2. […] Temeraire – Naomi Novik  2-5/3  342s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *