The First Four Years med spoilers

20130714-142918.jpg år

Det är en liten kort bok på 134s som berättar om Laura och Alamnzos första fyra år tillsammans. Boken blev utgiven 1971,  3 år efter att deras dotter Rose dog. S boken är inte bearbetad på samma sätt som resten av Lilla husetböckerna, det är en annan ton i dem.

Den lilla familjens liv är slitigt på deras lilla gård. Varje år innehåller oväntade katastrofer som stormar, sjukdomar, eldsvådor och obetalda skulder. Men både Almanzo och speciellt Laura är envisa och har bestämt sig för att lyckas.  I deras familj ingår också dottern Rose som föds när Laura är 19 år. Hon är deras största skatt. Några år senare får de en son, men han dör oväntat antagligen av plötslig spädbarnsdöd.

Almanzo och Laura får difteri och blir riktigt sjuka. Rose klarar sig dock och får bo hos mormor och morfar. Tyvärr börjar Almanzo jobba alltför tidigt och får en stroke. Han får svårt med motoriken och klara inte att sela sina hästar eller kliva över hinder på marken. Som tur är blir han bättre.

I det första kapitlet av boken berättar Roger Lea McBride (en vän till Rose Wilder) om vad som hände familjen sen och att de flyttade till Rocky Ridge Farm i Missouri. Jag gick ut på nätet och sökte lite. Kolla på den här hemsidan.

Caroline och Charles Ingalls.

Laura Ingalls

Familjen Ingalls

Läs mer om Laura här.

Laura och Almanzo Wilder

0 thoughts on “The First Four Years med spoilers

  1. […] The First Four Years – Laura Ingalls Wilder 10/7  134s (egen)♥ […]

  2. […] The First Four Years – Laura Ingalls Wilder […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *