Maria Lang

IMG_3679[1] Så fin framsida!

I Inte flera mord utspelar sig handlingen i det idylliska Skoga. Puck och Einar är nygifta (sedan två månader) och åker dit för att få en lugn och skön semester. De har också lyckats lura med sig Pucks far Johannes M. Ekstedt. Ha ställer dock  ett krav för att han ska följa med: Inte flera mord; inte i någon form..

När solen går upp efter den första natten så hittas liket efter en ung man på gräsmattan. Det är Pucks pappa som gör fyndet och det är hans brevkniv som hittas i offrets kropp.
Det visar sig att offret är Tommy Holt ett riktigt rötägg. Men vem har dödat honom?

Det visar sig att det bubblar av hat, passion, svartsjuka och grymhet under ytan i Skoga.

En annan av huvudpersonerna i boken är Thotmes III som är Jonathans helvita egyptiska katt. Han är ofta den som upptäcker morden och han utsätts själv för ett ”mordförsök”.Naturligtvis är Christer Wijk också med.

En riktigt otäck bok. Jag mår illa över hur Tommy Holt har behandlats av sina föräldrar. Det här passar in i debatten om fosterbarn. När hans ”mamma” säger att de gjort allt de kan, men att man inte vet vilka anlag han bär på från sina egna föräldrar. Hur kan man säga så? Det får mig att tänka på Rännstensungar och Paul Högstrand.

Boken är iallafall mycket bra även om det är lite väl troligt att allt kan bli så tillkrånglat. Det gör inget när det är så bra skrivet.

0 thoughts on “Maria Lang

  1. […] Inte flera mord – Maria Lang 21/7   228s (bibliotek) […]

  2. […] Inte flera mord – Maria Lang […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *