Slutet på en bekantskap

IMG_3840[1]

Det är sommaren 1893 i Paris. Bokhandlaren Victor Legris har lovat sin flickvän Tasha att han lagt av med att försöka vara en privatdetektiv. Det är helt enkelt för farligt. Men när en gemensam vän till honom och hans styvfar/kompanjon Kenji dör i en anlagd eldsvåda så börjar han och Joseph undersöka saken. De upptäcker att det skett fler underliga mord och försvinnanden. Den som ligger bakom morden lämnar ofta ett brev med underskriften The Leopard.

Samtidigt är Joseph mycket olycklig. Han var ju förlovad med Iris som är Victors halvsyster och Kenjis dotter, men hon blev förförd av en målarvän till Tasja. Man vet inte egentligen hur lång det gick men Joseph kan inte förlåta henne.

Jag tyckte inte alls om boken. Den var ointressant och jag brydde mig inte alls om vem  som var mördaren eller varför.  Mitt förhållande till Claude Izner( som är pseudonym för systrarna Liliane Korb & Laurence Lefèvre) har gått upp och ner. Jag tycket bättre om den senaste boekn, men nu tänker jag ge upp serien. Jag tycker inte alls om Victor. Joseph har varit bättre, men nu föll han också. Iris var med alldeles för lite. Det är hon, Tasha och Kenji som är bäst och nu var de inte med så mycket.

Tack för den här tiden Claude Izner, men nu går vi skilda vägar.

Claude Izner har också skrivit:

  • Murder on the Eiffel Tower
  • The Père-Lachaise Mystery
  • The Montmartre Investigation
  • The Maraise Assassin
  • The Predator of Batignolles
  • Strangled in Paris

2 thoughts on “Slutet på en bekantskap

  1. […] The Predador of Batignolles – Claude Izner  27-1/8  (egen) […]

  2. […] The Predador of Batignolles – Claude Izner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *