Otäck men allt för otrolig

20130916-191810.jpg

Jag har tidigare läst The Poison Tree och The Sick Rose av författaren Erin Kelly. Båda böckerna var riktigt bra och nu har jag läst The Burning Air.

Familjen MacBride har alltid levt ett bekvämt överklassliv med mamma Lydia som sammanhållande centralgestalt. På Guy Fawkes dag brukar de samlas i familjens fritidshus i Devon, men det här året är allt annorlunda. Lydia är död och de samlas för att sprida hennes aska. Dessutom har Felix, den yngsta i syskonskaran, för första gången tagit med sig en flickvän.

Det är något som känns lite konstigt med flickvännen Kerry, men när hon erbjuder sig att sitta barnvakt åt äldsta dottern Sophies baby, kan Sophie inte tacka nej utan att såra Felix. När de återvänder är både Kerry och babyn försvunna. I den efterföljande paniken spricker fasaden och sedan länge gömda hemligheter och lögner skapar ett ödesdigert mönster.

Boken är riktigt skruvad. Familjefadern Rowan är rektor för en lite finare skola som har ett stipendium som går till en speciellt begåvad elev varje år. En pojke söker stipeniet men blir nekad och hans psykiskt sjuka mamma är ute efter hämnd så han börjar bryta sig in oss familjen för att hitta bevis. Allt kulminerar med att han misshandlar Felix McBride så illa att han förlorar ett öga och blir helt vanställd i ansiktet.  Pojken blir omhändertagen och satt på psyke och hans mamma tar livet av sig. Men han anklagar familjen för det som hänt och viger sitt liv åt att hämnas på dem.

”Hämnaren” (jag kommer inte ihåg hans namn) är så sjuk och allt är så skruvat. Det blir lite väl överdrivet.. Men boken är klart läsvärd. Slutet är inte riktigt ok enligt mig. Det avslutas lite väl hastigt.

2 thoughts on “Otäck men allt för otrolig

  1. […] The Burning Air – Erin Kelly  10-14/9  355s (bibliotek) […]

  2. […] The Burning Air – Erin Kelly  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.