Francesca

Francesca

Francesca börjar den nya terminen på en före detta pojkskola som precis öppnat sina portar för tjejer. Hon saknar fortfarande sina gamla vänner, och helt plötsligt har hennes mamma fått ett sammanbrott och kan knappt ta sig ur sängen. Inget blir bättre av att ansvaret för familjen läggs på Francescas axlar, och hon står till sist alldeles ensam. Men kanske finns stödet där hon inte anar.

Francescas mamma får ett sammanbrott ocg hela familjen rasar samman. Men Francesca är inte arg på sin mamma utan på sin pappa som hon anklagar för allt. Francesca som kallas Frances av sina ”vänner” på hennes förra skola som var en flickskola vill inte komma i konflikt med killarna på sin nya skola som inte alls är så glada över att skolan blivit co-ed.

Men motvilligt får hon en kompis i drummeln Thom som kan rapa fram sånger och attraheras på något konstigt sätt av Will som inte kan bete sig. Hon förstår tillslut vilka som är hennes riktiga vänner.

Jag älskade Jellicoe Road och tycker om Francesca. Francesca är en mycket bra bok men når inte upp till Jellicoe Road. Jag irriterar mig dock på Francescas pappa som tiger ihjäl problemen. Hans dotter är 16 år och förstår ju allt så mycket bättre än vad han tror.
det.

2 thoughts on “Francesca

  1. […] Francesca – Melina Marchetta 9-10/9 273s   (bibliotek) […]

  2. […] Francesca – Melina Marchetta […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.