Berövad

IMG_4713[1]

 

Angie är tretton när hon försvinner från ett scoutläger. I nästa ögonblick står hon framför dörren till sitt hem, hon har varit borta i tre år. Hon minns ingenting men de fula, röda ärren som slingrar sig kring hennes handleder och anklar vittnar om händelserna. En skrämmande och samtidigt fascinerande psykologisk thriller för unga vuxna om konsekvenserna av övergrepp. Men också om att våga acceptera den man är, eller snarare: delarna av vilka man består.
En riktigt obehaglig bok. Den första tredjedelen är riktigt bra. När hon försvinner och hur hon kommer tillbaka helt utan minnen. Hon tror på allvar att hon är 14 år och förstår inte att det gått 3 år. Med hjälp av en psykolog upptäcker de att hon fått flera personligheter. Personligheter som hon tvingats uppfinna för att orka med. Jag tycker dock att det blev några personligheter för mycket.  Jag tror det blev 4-5 extrapersonlighter tillslut.
Man förstår ju att de inte bara orsakats av kidnappningstraumat. Något måste ha hänt innan..
Boken blir ganska förutsägbar tillslut. Det kan ju bero på att det är en ungdomsbok, men jag har läst så många sådana som inte är förutsägbara.  Boken är inte dålig, men heller inte superbra. Den är helt okej helt enkelt. Det är en sträckläsningbok, men lämnar en lite besk eftersmak.
Boken fick jag som rec.ex av Booked och Fru Booked. Författare är Liz Coley.
Den lästes under Läs-a-lot julen 2013.

0 thoughts on “Berövad

  1. […] Berövad – Liz Coley 28/12 303s (egen,rec.ex) […]

  2. […] Berövad – Liz Coley […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *