Årets bästa, eller iallafall en av de bästa!

The Invisible Ones

Jag läste Stef Penneys I vargars närhet som jag lånade hem från biblioteket bara baserat på att den hade ordet vargar i titeln. Jag älskade den boken och tycker fortfarande att den är en av de bästa böckerna jag läst. När jag hörde att Penney gett ut en till bok så lånade jag den på biblioteket, men jag hann aldrig läsa den innn den skulle lämnas tillbaka. Istället köpte jag den till min Kindle, men sedan lånade jag ut Kindlen till Mya. När jag väl kom ihåg att hämta den igen så var det lika bra att börja läsa boken från början igen.

Ray Lovell är en privatdetektiv som blivit anlitad att hitta en romsk kvinna, Rose Janko, som försvann för 7 år sedan. Rose gifte sig med en karismatiske sonen  till en  kringresande romsk familj. Sonens namn är Ivo Janko. Familjen Janko har råkat ut för tragedi efter tragedi. Nästan alla manliga medlemmar av släkten har dött av en ovanlig sjukdom. Rose försvann när det visade sig att sonen hade ärvt sjukdomen. Sägs det iallafall. Allt är mycket oklart. Den gamle patriarken Tene Janko sitter i rullstol. Hans bröder dog alla av sjukdomen. Hans söner likaså. Alla utom Ivo som hade sjukdomen men mirakulöst botades efter en resa till Lourdes  . Ivos syster Christina dog däremot under resan i en bilolycka.

Hela familjen Janko är fientligt inställd till Ray Lovell, men de tolererar honom tack vare att han är halv-rom. Alla utom Ivo Jankos kusinson JJ. JJ börjar också ställa sina egna frågor om familjen.

Handlingen berättas omväxlande ur Rays och JJ:s perspektiv.

Jag äslkar den här boken. Jag älskar språket, miljön och beskrivningarna av de olika karaktärerna. Jag gissar mig till vad som hänt ganska tidigt i berättelsen, men det gör inget. Det här är den bästa boken jag läst i år. Nu är det här bara den 5:e boken jag läst i år, men jag tror absolut att den kommer att vara med på min årsbästalista.

Boken finns översatt till svenska och heter då De osynliga.

0 thoughts on “Årets bästa, eller iallafall en av de bästa!

  1. […] The Invisible Ones – Stef Penney 5-7/1  449s (egen) läst på Kindle […]

  2. […] The Invisible Ones – Stef Penney […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *